Nagyvilág

Élőben közvetítette, ahogy ledarált egy macskát, majd egy emberrel is végezhetett egy oxfordi nő

A 25 éves Scarlet Blake egy gyilkosságért elítélt notórius állatkínzóról szóló Netflix dokumentumfilmből meríthette az ötletet.

Egy egészen hátborzongató gyilkosság története rázta meg nemrég az Egyesült Királyságot. Az ügy gyanúsítottja, a 25 éves Scarlet Blake a tárgyaláson elhangzott vádak szerint azzal a céllal indult útnak 2021. július 25. éjjelén Oxford központjában, hogy találjon magának egy idegent, akit megölhet. Az áldozat, a 30 éves Jorge Martin Carreno holttestét egy nappal később találták meg az egyeteméről híres angliai város egyik folyójában, egy turistalátványosságnak számító szakaszon.

A spanyol állampolgárságú, helyi BMW-gyárban dolgozó férfi a barátaival és a kollégáival bulizott a tragédia előtt, és akkor elegyedhetett szóba a gyanúsítottal, amikor már hazafelé tartott. „Amikor legutóbb ennyire részegnek láttam valakit, az meghalt LOL” – írta a végzetes találkozás előtt nem sokkal a gyanúsított az akkori barátnőjének egy sms-ben, amit terhelő bizonyítékként is felhasználtak az ügyben.

Bár Carreno a tarkójára mért ütésekbe halhatott bele, sokáig fel sem merült az idegenkezűség gyanúja az eleinte balesetnek vagy öngyilkosságnak gondolt halállal kapcsolatban. Csak jóval később kezdték el gyanítani a nyomozók, hogy a férfi valójában gyilkosság áldozata lett.

Így az ügyészség szerint az erőszakos cselekedetek elkövetése és a gyilkosságok felé is különös érdeklődést mutató Scarlet Blake-et végül csak két évig tartó nyomozás után tudták megvádolni – hangzott el a hónap elején kezdődött tárgyaláson.

Megszállottan rajongott a sorozatgyilkosokért

A vádat képviselő ügyész, Alison Morgan szerint Scarlet Blake érdeklődése túlmutatott a puszta fantázián, hiszen a telefonján talált üzenetekben a gyanúsított rendszeresen úgy írta le magát, mint akinek szexuális kielégülést okoz az erőszak és a halál gondolata.

Morgan szerint a gyanúsított arról is elmélkedett az üzeneteiben, hogy milyen lehet megölni valakit, és olykor még arra is célozgatott, hogy kárt tenne saját magában.

„Olyan képeket nézett és mentett el a készülékein, amik a nyak körüli kötések iránti érdeklődésére engedtek következtetni” – mondta az ügyész, majd több olyan felvételt is bemutatott, amiken az volt látható, ahogy Blake és a barátnője szexuális játék gyanánt, kölcsönös beleegyezéssel ájulásig fojtják egymást.

A tárgyaláson elhangzottak alapján Scarlet Blake nemcsak az erőszak és a szexualitás határterületei iránt érdeklődött, hanem a női sorozatgyilkosokért is rajongott. Legalábbis erre utal, hogy találtak a telefonján egy mémet, ami alapján feltételezhető, hogy olyan kegyetlen nőkkel próbált azonosulni, akiket iskolai lövöldözésért, vagy a saját gyermekei vízbe fojtásáért ítéltek el.

De volt egy „Első randi velem” felirattal indító másik mém is a telefonjára lementve, ami egy szigetelőszalagot, egy kést, egy kötelet és egy pisztolyt ábrázolt, mint az első – egyben egyetlen és végzetes – randi elengedhetetlen kellékeit.

Pár hónappal a gyilkosság előtt online közvetítette, ahogy kivégez egy macskát

Az áldozat megtalálásakor a rendőrök testkamerái által készített felvételek, a fojtogatós házipornók mellett volt még egy fontos videó a bizonyítékok között, ami nemcsak Scarlet Blake kegyetlenségeit dokumentálja, hanem azt is megmutatja, hogy a fiatal nő honnan inspirálódhatott. (Gyengébb idegzetű olvasóinknak javasoljuk, hogy a következő bekezdést ugorják át).

Ebben a pár hónappal a gyilkosság előtt készült videóban az látható, hogy Blake élőben közvetíti az interneten, ahogy megöli az egyik szomszédja macskáját – az állatot nem sokkal hamarabb édesgette át magához némi étellel. A közvetítés képei azért is különösen kegyetlenek, mert a folyamat végén a turmixgépben ledarált macska még életben volt, amikor Blake felvágta a hasát, elkezdte kivájni a szívét és a szemeit, majd meg is nyúzta.

A videót azonban az teszi igazán hátborzongatóvá az ügyészség álláspontja szerint, hogy Blake végig a New Order True Faith című számát hallgatta a közvetítés alatt, ami egy Netflix dokumentumfilm-sorozat gyilkossági jelenete alatt is szól. Az ominózus sorozat, a Ne szórakozz a macskákkal: Vadászat az internetes gyilkosra (Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer) egy kanadai férfi rémtetteit mutatja be. Luka Rocco Magnotta először azután vált hírhedtté, hogy feltöltött több videót az internetre, amik azt örökítették meg, ahogy macskákat kínoz. Az első, 2010-es videóban két kiscicát fojt meg egy zacskó és egy porszívó használatával. A másodikban egy kád vízbe fojt bele egy macskát, a harmadikban pedig úgy öl meg egy újabb macskát, hogy megeteti egy pitonnal.

A Facebookra és YouTube-ra is feltöltött videók után Magnotta az állatvédők kereszttüzébe került, és 2011-ben az ontariói rendőrség is nyomozást indított ellene állatkínzás miatt.

De Luka Rocco Magnotta története itt még nem ért véget. A korábban melegpornófilmekben is szereplő, és escortként is tevékenykedő Magnotta ugyanis 2012 májusában megölt egy férfit, aki a kikötözős szexet kínáló internetes hirdetésére jelentkezett. A levágott végtagokat pedig politikai pártok irodáiba és általános iskolákba küldte.

A kegyetlen oxfordi gyilkosság gyanúsítottja, Scarlet Blake csupán az általa megörökített macskagyilkosságot ismerte be, azt nem, hogy a Netflix sorozatából inspirálódott volna. Ahogy azt sem, hogy ő ölte meg Jorge Martin Carrenót.

Pedig olyan erős bizonyítékok vannak ellene, mint az áldozat holtteste mellett megtalált vodkás kupak, amin rajta volt a DNS-e. Vagy a gyilkosság feltételezett időpontja előtt készült térfigyelő-kamera felvételek, amiken az áldozattal együtt sétál.

A hátborzongató ügy tárgyalása még nem ért véget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik