A következő élő közvetítés része Moszad: a Hamász ramadán idején akarja lángra lobbantani a Közel-Keletet

A spanyol kormányfő elárulta, mikor ismerik el a palesztin államiságot

MTI
Humanitárius segélyt dobnak le amerikai repülõgéprõl a Gázai övezet északi részébe a harcok miatt nélkülözõ palesztinoknak.
MTI
Humanitárius segélyt dobnak le amerikai repülõgéprõl a Gázai övezet északi részébe a harcok miatt nélkülözõ palesztinoknak.

Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök már korábban kijelentette, hogy az országot irányító baloldali kormánykoalíció egyik prioritása a palesztin állam elismerése, de mivel ezt nem akarja egyedül meglépni, Franciaországot és Németországot is győzködi arról, hogy tegyenek ugyanígy.

A spanyol kormányfő most azt ígérte, országa még miniszterelnöki mandátumának lejárta, vagyis 2027 előtt elismeri a független Palesztinát.

Erkölcsi meggyőződésből fogjuk ezt tenni, mert ez egy igaz ügy, de azért is, mert ez az egyetlen módja annak, hogy két állam – Izrael és Palesztina – békében és biztonságban élhessen együtt, létezzen egymás mellett

– mondta Sánchez.

Európában Sánchez mellett egyedül a belga és az ír kormányfő ítélte el Izrael Gáza elleni támadását, amely idáig több mint 30 ezer emberéletet követelt.

A palesztin államot több mint 130 ország, köztük Magyarország is elismeri, de a legtöbb nyugati ország még mindig nem tette ezt meg.

(al-Dzsazíra)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik