A következő élő közvetítés része Izrael tárgyalna egy tűzszünetről

Újabb halálos áldozatok mindkét oldalon 

Fatima Sbair / AP /MTI
Fatima Sbair / AP /MTI

Az izraeli hadsereg befejezte harci tevékenységet a Nasszer kórházban.

Újabb halálos áldozatokkal folytatódott a gázai háború, idézte az izraeli hadsereg (IDF) jelentését az MTI. Vasárnap reggel az izraeli egységek iszlamista létesítményeket támadtak a Hán-Júnisztól keletre fekvő Abbesszínok nevű lakónegyedben. Megöltek több terroristát, megtaláltak több rakétakilövő állást, fegyvert. Az IDF szóvivője bejelentette, hogy befejezték a harci tevékenységet a Hán-Júniszban működő Nasszer kórházban, de a városban, és Gázavárosban is folytatódnak a harcok, az izraeli légierő lőtte Hamász egyik, drónt és több rakétakilövő állást működtető egységét.

Az izraeli hadsereg két, egy 20 éves és egy 21 éves katona halálát jelentette be. Mellettük többen megsebesültek, hárman súlyosan. A Hamász fennhatósága alatti gázai egészségügyi minisztérium szerint szombaton 86-an haltak meg, és 131-en sebesültek meg az övezetben.

Az IDF szerint négy rakétát lőttek ki vasárnap Libanonból az Izrael északi határán fekvő Kirját Smona városra, melynek civil lakosságát már több hónapja evakuálták a libanoni belövések miatt. Közben a Szíriai Emberi Jogi Központ nevű szervezet tudattga, hogy a hajnali órákban Homsz és Damaszkusz között, a szíriai-libanoni határon Izrael légicsapást mért egy teherautóra, melyben életét vesztette a libanoni síita Hezbollah legkevesebb három tagja.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik