Nagyvilág

Halálos földcsuszamlás után földrengés sújtotta a Fülöp-szigeteket

Handout / Armed Forces of the Philippines' Eastern Mindanao Command / AFP
Handout / Armed Forces of the Philippines' Eastern Mindanao Command / AFP

5,6-os erősségű földrengés rázta meg szombaton a Fülöp-szigeteki Mindanaót – közölte a Német Földtudományi Kutatóközpont (GFZ) a Reuters szerint. A rengés tíz kilométeres kört érintett – tették hozzá. A Fülöp-szigeteki szeizmológiai ügynökség még súlyosabbnak ítélte a helyzetet: ők 5,9-es erősségű földrengést mértek, 27 km-es körben. A Fülöp-szigeteki ügynökség ugyanakkor azt is közölte, hogy komolyabb károkra nem számít, de utórengések viszont valószínűsíthetőek.

A nagyobb gond, hogy az elmúlt hetekben felhőszakadások sújtották Davao de Oro tartományt, ami áradásokat és földcsuszamlásokat okozott. A földrengés miatt a mentőalakulatoknak most le kellett állniuk egy ehhez kapcsolódó, korábbi katasztrófában eltűnt személyek keresésével.

Kedd éjjel egy aranybánya telephelyénél történt földcsuszamlás: a halálos áldozatok száma elérte a huszonnyolcat, és további hetvenhét ember eltűnt. A földcsuszamlás harminckét sérültje között volt egy 3 éves kislány is, őt pénteken mentettek ki. A kislány hatvan órát töltött a romok alatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik