Nagyvilág

Őrizetbe vettek egy férfit, aki az autójával nekihajtott a Fehér Ház kerítésének

Sarah Silbiger / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Sarah Silbiger / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Az amerikai hatóságok őrizetbe vettek egy embert a Fehér Ház közelében hétfőn, miután a gyanúsított járművével az épület kerítésének ütközött – közölte a magas rangú kormánytisztviselőket védő titkosszolgálat, a US Secret Service.

A szolgálat szóvivője, Anthony Guglielmi az X közösségi oldalon arról számolt be, hogy nem sokkal helyi idő szerint 18 óra előtt „egy jármű a Fehér Ház épületegyüttese külső kapujának ütközött”. Hozzátette: a sofőrt őrizetbe vették, és vizsgálják az ütközés okát.

Joe Biden amerikai elnök az incidens idején nem tartózkodott a városban, és a biztonsági szolgálatok nem közölték, hogy egyszerű balesetről vagy egy esetleges célzott támadásról van-e szó a főváros, Washington központjában található épület ellen.

A washingtoni rendőrség elszállította a járművet, de a „sofőr továbbra is őrizetben van, és a nyomozás folytatódik” – mondta Guglielmi.

A Fehér Ház az elmúlt években több nagy nyilvánosságot kapott betörés színhelye volt, ami elég aggodalmat keltett ahhoz, hogy 2020-ban magasabb, ellenállóbb fémsorompót állítsanak fel az amerikai elnökség székhelye körül.

Négy éve, 2017-ben egy férfi átmászott az épületegyüttes kerítésén, és több mint 16 percig bolyongott az ikonikus épület területén, mielőtt őrizetbe vették, miközben Donald Trump akkori elnök bent tartózkodott.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik