A következő élő közvetítés része Menekülttáborban razziáztak, százhúsz embert elvitt az izraeli hadsereg

Izrael legalább 120 embert őrizetbe vett, házakat rombolt le a ciszjordániai Núr al-Samsz menekülttáborban

MAJDI FATHI / NurPhoto / AFP
MAJDI FATHI / NurPhoto / AFP

Az izraeli erők csütörtökön házkutatásokat tartottak az 1967 óta nemzetközi jogba ütköző módon megszállva tartott Ciszjordániában. A Tulkarem városhoz tartozó Núr al-Samsz menekülttáborban ennek keretében több mint száz embert őrizetbe vettek. Őket az izraeli hadsereg közlése szerint militáns tevékenységgel gyanúsítják.

A lakosok szerint az izraeli erők legalább százhúsz embert vettek őrizetbe és három házat romboltak le, köztük olyat is, ami a palesztin Fatah párthoz kötődő fegyveres csoport, a Tulkaremi Brigádok egyik tagjáé volt.

Az IDF erői más izraeli biztonsági erőkkel közösen folytatja a terrorizmus visszaszorítása érdekében a hadműveletet a Núr al-Samsz menekülttáborban, Menaséban – áll a hadsereg közleményében a Reuters beszámolója szerint.

A palesztin Wafa hírügynökség szerint a Fatah párt által vezetett Palesztin Hatóság elnökének hivatalos szóvivője elítélte az izraeli hadműveletet. A szóvivő szerint ezek a hadműveletek nem a biztonságot és a stabilitást, hanem épp a kontrol elvesztést szolgálják.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik