Élő Nagyvilág

Újabb orosz dróntámadás érte Kijevet

Szerhij Dolzsenko / EPA
Szerhij Dolzsenko / EPA
Vasárnapi hírfolyam a háborúról.

A háború szombati történéseit itt olvashatja.

Szombaton csaknem tízezren érkeztek Ukrajnából 

55 embernek állítottak ki ideiglenes tartózkodási engedélyt.

Szombaton az ukrán-magyar határszakaszon 5225-en léptek be Magyarországra. A Romániából érkezők közül 4599-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából jöttek. Az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap az MTI-vel azt közölte, hogy 55 embernek állítottak ki 30 napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Kijevet újabb dróntámadás érte

Oroszország fokozza az ukrán főváros elleni támadásait.

Vasárnap hajnalban több hullámban, immár második éjszaka támadták az oroszok Kijevet drónokkal. A főváros katonai vezetése szerint az ellenség UAV-jai (drónjai) több csoportban indultak, és hullámokban, különböző irányokból támadták Kijevet.

A fővárosban többször légiriadót rendeltek el, idézte a kijevi katonai közigazgatás vezetőjét az MTI. Szerhij Popko a Telegram üzenetküldő alkalmazáson tudatta, hogy az előzetes információk szerint az ukrán légvédelem mintegy 10 iráni gyártmányú Sahíd kamikaze drónt lőtt le Kijevben és külterületén. A első jelentések szerint komolyabb károkról, áldozatokról nem érkezett jelentés.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik