A következő élő közvetítés része A következő napokban újabb külföldi túszokat enged szabadon a Hamász

Hetek: magyar áldozata is van a Hamász vérengzésének

Egy magyar-izraeli tinédzserlányt és az édesanyját is Gázába hurcolták a Hamasz terroristái, amikor október elején betörtek Izraelbe. A Hetek információi szerint a szintén magyar-izraeli édesapáról a támadás óta nincs hír, őt eltűntként tartják számon.

Osnat Weiss családjából többen is Be’eri kibucban laktak, amit október elején feldúltak a terroristák. Ilan nevű bátyját a támadás óta nem látták, őt eltűntként tartják nyilván, míg a feleségét, Shirit és 18 éves lányát Nogát túszként vitték Gázába. A szülők másik két, idősebb lányát viszont épségben sikerült kimenteni a kibucból. A lap információi szerint Osnat másik bátyját, Amirt (aki az állítása szerint szintén magyar állampolgár) a feleségével együtt megölték a terroristák az otthonukban.

Kerestük a Külügyminisztériumot, hogy meg tudják-e erősíteni a Hetek információit a magyar áldozatról, a reakciójukkal frissítjük majd a tudósítást. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Hamász támadása után arról számolt be, hogy nem tud magyar áldozatokról.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik