Nagyvilág europoli

Strasbourg helyett véletlenül Disneylandben kötött ki az Európai Parlament vonata

Benjamin Polge / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Benjamin Polge / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Az Európai Parlament minden hónapban tart egy plenáris ülést Strasbourgban. Ilyenkor az egyébként Brüsszelben élő és dolgozó képviselők minden dokumentumát felpakolják egy vonatra, amely az EP brüsszeli épülete alatt áll meg, majd az a vonat beáll az EP strasbourgi épülete alá, ahonnan kipakolnak.

A vonaton viszonylag sok európai parlamenti képviselő és hivatalnok is utazni szokott, mert ez a legegyszerűbb módja a közlekedésnek.

Kivéve hétfőn, mert a Strasbourgba induló vonat véletlenül rossz helyen kanyarodott el, és a franciaországi Disneylandben kötött ki, írja a Politico.

Miután a vonat áthaladt a Brussels Midi és a Charles de Gaulle repülőtér állomásokon, Marne la Vallée Chessy felé fordult, ahol Disneyland is van. Ezzel körülbelül 45 perces késést szedtek össze.

Az egyik képviselő azt mondta a lapnak, hogy sajnos nem tudtak leszállni, de a játékok egy részét látták az ablakokon keresztül. Végül a vonat vezetőjének át kellett sétálnia az egész vonaton, hogy elinduljon az ellenkező irányba.

Az EP brüsszeli épületében egyébként van egy informálisan Mickey Mouseról elnevezett kávézó, mert a székek úgy néznek ki, mint a rajzolt egér feje.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik