Nagyvilág

„A nagykövet úr háborúpárti” – reagált a kormány David Pressman Pride-megnyitón elhangzott beszédére, amelyben szóba sem került a háború

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

David Pressmann a Budapest Pride fesztivál megnyitóján a többi között arról beszélt, hogy „Nem számít, hány, a magyar kormány által gyártott, brüsszeli bombákról szóló plakát díszeleg a városban egy adott pillanatban, a valóság az, hogy Magyarországot nem támadják külső erők, nem fenyegeti a nyugati dekadencia vírusa, nem csúszik hason Soros György előtt, és nincs kiszolgáltatva teljhatalmú összeesküvő hatalmaknak.”

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a Magyar Nemzetben reagált a nagykövet beszédére. Megállapították, hogy

A nagykövet úr háborúpárti. A háborúpárti politikusok azért támadják Magyarországot, mert békepártiak vagyunk. Az ő érdekük az, hogy a háború elhúzódjon és minket is bele akarnak sodorni a háborúba.

A nagykövetet egyébként nem lephette meg a kormány és a kormánypárti sajtó reakciója. Pressman a Pride-megnyitón ugyanis arról is beszélt, hogy:

Már most tudom, mit fognak írni a szalagcímek, amelyeket Rogán miniszter úr csapata diktál majd a holnapi újságoknak. Kétségtelenül provokációval vádolnak majd, illetve, hogy nyugati bölcsességet importálok, és obszcén értékeket erőltetek, miközben beavatkozom Magyarország belügyeibe. Ez legalább annyira kiszámítható, mint amennyire unalmas.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik