A következő élő közvetítés része Az orosz elit nem, az etnikai kisebbségek viszont megszenvedik a háborút

Az ukrán külügyminiszter szerint Ukrajna nem fog egyhamar nyugati vadászrepülőket kapni

Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images
Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy, az MTI által szemlézett interjúban azon véleményének adott hangot, hogy a nyugati országok nem fognak egyhamar vadászrepülőgépeket adni Ukrajnának.

Nem számítok arra, hogy a közeljövőben megtörténik a vadászgépek szállítása, mert ez logisztikai és technikai szempontból nagyon nehéz feladat

– fejtette ki a politikus, hozzátéve, hogy ennek tudatában az ukrán fél azt javasolja, hogy kezdjék meg már most az ukrán pilóták kiképzését a nyugati vadászgépek vezetésére.

A kijevi városvezetés közben arról számolt be, hogy vasárnap reggelre sikerült teljesen helyreállítani a csütörtöki rakétatámadás következtében megszakadt távhőszolgáltatást. Közleményük szerint a fővárosban mindenütt van áram- és vízszolgáltatás.

Vasárnapra virradóra az orosz erők tüzet nyitottak a dél-ukrajnai Mikolajiv megyében lévő Ocsakiv településre, a támadásban több lakóház, köztük egy többszintes is megrongálódott, emberéletben azonban nem esett kár.

Az ukrán vezérkar jelentette, hogy az elmúlt egy napban több mint ezer orosz katona halt meg Ukrajnában. Velük együtt az orosz hadsereg embervesztesége 159 ezer fölé emelkedett az ukránok szerint.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik