Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Felfüggesztik a tervezett műtéteket az ukrán kórházak, dróntámadás egy kurszki reptéren Vissza a közvetítéshez
Leon Klein / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Orosz rakétarendszereket telepítettek japán terület közelében

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy part menti mobil védelmi rakétarendszereket telepített a Kuril-szigeteknél. AJapán és az orosz Kamcsatka-félsziget között húzódó szigetlánc, a Kuril-szigetek területi viták alapját képezi a második világháború óta Japán és Oroszország között. Japán igényt tart az orosz kézben lévő déli Kuril-szigetekre, amelyeket Japán Északi Területeknek nevez.

Az orosz védelmi minisztérium hétfői közlése szerint Paramushir szigetén telepítették az orosz rendszereket, amelyek 310 mérföldes repülési hatótávolságú rakétákkal rendelkeznek.

A csendes-óceáni flotta part menti katonái éjjel-nappal őrszolgálatot tartanak, hogy ellenőrizzék a szomszédos vízterületet és szoros övezeteket,

áll a közleményben.

A japán kabinet főtitkára, Hirokazu Matszuno keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány szorosan figyelemmel fogja kísérni az orosz katonai tevékenységet, és figyelmeztetett, hogy Moszkva ukrajnai inváziójával párhuzamosan a távol-keleti régiókban is fokozódik a feszültség.

Vissza a közvetítéshez