Nagyvilág europoli

Orbán Viktor a Twitteren: Fake news, hogy vétóztunk

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hamisak azok a hírek, amelyek szerint Magyarország megvétózta volna az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi segítséget – írta a Twitteren Orbán Viktor. A kormányfő az Ukrajna támogatását szolgáló közös, 18 milliárd eurós uniós hitelfelvételről megjelent hírekre reagált. Mint ismert, utolsó rendes idei ülését tartotta az Ecofin, az uniós pénzügyminiszterek tanácsa, ahol tárgyaltak az Ukrajnának szánt uniós segélyről is, amelyet egyedüliként Magyarország nem támogatott. 

Magyarország kétoldalú alapon kész pénzügyi segítséget nyújtani Ukrajnának – olvasható Orbán Viktor bejegyzésben. A kormányfő hozzátette:

nincs vétó és nincs zsarolás.

A miniszterelnök hozzátette: meg akarják győzni az Európai Unió tagállamait, hogy nem a közös hitelfelvétel a megoldás ebben a helyzetben.

Ha adósok közösségeként folytatjuk az utat lefelé, nem fogunk tudni visszafordulni – írta.

Más jövőt képzelünk Európának

– írta Orbán Viktor, hozzátéve: erős tagállamokra van szükség az óriási közös adósság helyett.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik