Nagyvilág

Újabb földrengés volt Jáva szigetén

Mas Agung Wilis / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Mas Agung Wilis / NurPhoto / NurPhoto via AFP

5,7-es erősségű földrengés volt Indonézia fő szigetén, Jáván – közölte az Egyesült Államok Geológiai Szolgálata (USGS). A rengés ugyanazt a várost rázta meg, amelyet a múlt hónapban egy másik rengés pusztított el, amely több mint 330 ember halálát okozta, írja a Guardian.

A rengés 112 kilométeres mélységben érte a szárazföldet, az epicentrum pedig Banjar várostól 18 kilométerre délkeletre volt – közölte az USGS. Azonnali jelentések nem érkeztek se áldozatokról, se nagyobb károkról. Az ország meteorológiai hivatala 6,4-es erősségűnek adta meg a rengést, amely az Agence France-Presse újságírója szerint Indonézia fővárosában, Jakartában is megrázta az épületeket.

Az ügynökség közölte, hogy a rengés következtében a Nyugat-Jáva tartományban fekvő Garut városában megremegtek az épületek, és figyelmeztette az epicentrum közelében élőket, hogy óvakodjanak az esetleges utórengésektől. A hivatal szerint azonban nem áll fenn a cunami veszélye.

A múlt hónapban a nyugat-jávai Cianjur városát egy 5,6-es erősségű rengés rázta meg, amely 331 ember halálát okozta, ezreket sebesített meg és több tízezreket tett hajléktalanná, miután épületeket döntött le és földcsuszamlásokat váltott ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik