A következő élő közvetítés része Harminc százalékkal esett vissza az ukrán gabonakivitel

Rendkívüli áramszünetek jönnek Kijevben

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP

Rendkívüli áramszünetet rendelt el hétfőn a megnövekedett áramfogyasztás miatt a kijevi energiaszolgáltató, a NEK Enerho – írja az MTI a DTEK energetikai vállalat Telegram-csatornáján kiadott tájékoztatásra hivatkozva.

A kijevi városvezetés vasárnap jelentette be, hogy a vészleállások oka a városban egyre súlyosbodó áramhiány. Hétfőn 32 százalékkal nagyobb áramhiányt jeleztek előre az energiarendszerben, mint amennyit a stabilizációs leállások esetére figyelembe vettek.

Korábban az Ukrenerho állami energiaszolgáltató vállalat közölte, hogy hétfőn újra áramkimaradások várhatóak az ukrán fővárosban, valamint Kijev, Zsitomir, Poltava, Szumi, Harkiv, Cserkaszi és Csernyihiv régiókban, ahol a fogyasztást 30 százalékkal kell csökkenteni az energiarendszer megerősítése és stabilizálása érdekében.

A cég egyben közölte, hogy az áramkimaradásokat a menetrend szerint tervezi végrehajtani, de nem zárják ki a vészleállásokat sem.

Volodimir Zelenszkij már vasárnap este felhívta a figyelmet, hogy az országban több mint 4,5 millió ember maradt áram nélkül, a legtöbben Kijevben és a kijevi területen, ahol a legnehezebb az áramellátás helyzete.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik