A következő élő közvetítés része Az ukrán vezérkar szerint az ellentámadás után Moszkva leállította az új egységek küldését

Megérkezett a Kreml hivatalos reakciója az orosz visszavonulásra

Ute Grabowsky / Getty Images
Ute Grabowsky / Getty Images

„Putyin főparancsnoki minőségében természetesen kap jelentéseket a »különleges hadművelet« minden fejleményéről” – így válaszolt arra a kérdésre Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, hogy miként reagált az elnök a Harkiv megyei Balaklija és az Izjum körzetéből történt – a katonai szóvivő által „átcsoportosításnak” minősített – orosz visszavonulásra. Peszkov ezzel együtt elismerte a rendszeresen hangoztatott mantrát, miszerint a különleges katonai művelet folytatódik, és mindaddig folytatódni fog, amíg az eredetileg kitűzött célokat el nem éri.

Az MTI beszámolója szerint Peszkov arra is reagált, hogy indulhatnak-e tárgyalások Vlagyimir Putyin és Volodimir Zelenszkij között. A szóvivő azt mondta, nem látja perspektíváját az egyezkedésnek, amelynek továbbra sincsenek meg az előfeltételei.

Peszkov ezzel együtt annak lehetőségét is kizárta, hogy Oroszország kivonja katonáit a zaporizzsjai atomerőműből. Azt hangoztatta, hogy szerinte a kulcsfeladat most a létesítmény ukrán ágyúzásának leállíttatása.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik