A következő élő közvetítés része Lavrov szerint új szakaszba lép a háború, intenzív bombázások kezdődtek

Fontos várost foglaltak el az oroszok Donbasz régióban

Wolfgang Schwan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Wolfgang Schwan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Az orosz erők elfoglalták Kreminna városát a kelet-ukrajnai Donbasz régióban, és az ukrán csapatok kivonultak a városból – közölte Szerhij Hajdaj, a Luhanszk megyei katonai közigazgatás vezetője.

A fővárostól, Kijevtől körülbelül 560 kilométerre délkeletre fekvő, több mint 18 ezer lakosú Kreminna az első olyan város, amelyet elfoglaltak az orosz offenzíva során Kelet-Ukrajnában.

A Szerhij Hajdajjal készült interjúnkat itt lehet elolvasni:

Kapcsolódó
„Ez lesz a legfontosabb harc Ukrajna területén. Nagyon nehéz lesz”
Telefonos interjút adott lapunknak a Luhanszk megyei katonai közigazgatás vezetője, aki embereivel épp arra készül, hogy megvédje a rá bízott civileket és Ukrajna területét az oroszoktól, akik a hírek szerint minden erejüket az ő megtörésükre összpontosítják.

Kreminna az „orkok” irányítása alatt áll. Beléptek a városba

– kommentálta a nagy horderejű eseményt Hajdaj kedden, hozzátéve, hogy vissza kellett vonulniuk, és a védekező csapatak új pozíciókban helyezkedtek el, hogy folytassák a küzdelmet az orosz hadsereggel.

„Lehetetlen megbecsülni a polgári áldozatok számát. Hivatalos statisztikánk van – körülbelül kétszáz halottról –, de a valóságban sokkal több van” – közölte, azt azonban nem tette egyértelművé, hogy az áldozatok megjelölt száma milyen időszakra vonatkozik.

Oroszország eközben tagadja, hogy civileket vett volna célba.

A városból evakuált lakosok közül többen azt közölték, hogy nem tudják elérni az ottani rokonaikat és barátaikat.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik