A következő élő közvetítés része Az orosz ultimátum ellenére sem adták fel Mariupolt, pedig nincs víz és élelem

Nem adták Mariupolt, Oroszország most kiiktatná az ellenállókat, igaz, szerintük csak külföldi zsoldosok maradtak

Leon Klein/Anadolu Agency via Getty Images
Leon Klein/Anadolu Agency via Getty Images

Az orosz védelmi minisztérium a Mariupolban ellenálló ukrán katonák kiiktatásával fenyegetett, miután Ukrajna bejelentette, hogy nem tesz eleget az ultimátumnak, amely a város feladására szólított fel az ott harcoló katonák életéért cserébe.

Korábban az orosz védelmi minisztérium egy közleményben azt írta, felszólították az Azovsztal acélműben harcoló katonákat, hogy „önként tegyék le a fegyvert, és adják meg magukat életük megmentése érdekében”.

A kijevi nacionalista rezsim azonban a rádiólehallgatás szerint megtiltotta a megadásról szóló tárgyalásokat

– közölte később véleményét az orosz védelmi minisztérium. A tárca azt is hozzátette, hogy a magukat korábban feladó ukrán katonák közlése szerint  „legfeljebb négyszáz külföldi zsoldos van” az acélműben, akik az ukránokhoz csatlakoztak, köztük európaiak és kanadaiak.

További ellenállás esetén mindegyiküket kiiktatjuk

–  áll az orosz védelmi minisztérium hivatalos közlésében.

Szerintük a legutóbbi orosz támadások során több tucat katonai létesítmény semmisült meg Kelet-Ukrajnában, közöttük üzemanyag- és lőszerraktárak Szeverodonyeck és Kremmina városokban, valamint a luhanszki és donyecki régió más települései környékén. Állításiak között szerepel az is, hogy az orosz légvédelem tíz ukrán drónt lőtt le Donbász térségében.

(CNN)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik