Nagyvilág koronavírus

Elkapta a koronavírust az amerikai védelmi miniszter

Koronavírusos, enyhe tünetei vannak, és otthoni karanténban tartózkodik – közölte állapotáról Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter. Hozzátette, hogy a héten csak virtuálisan tud jelen lenni fontos tanácskozásain és találkozóin, de a lehetőségekhez képest teljesíti ezeket. Ha szükséges, Kathleen Hicks miniszterhelyettes fogja képviselni, írja az MTI.

Austin legutóbb december 21-én – koronavírusos tüneteinek észlelése előtt több mint egy héttel – találkozott személyesen Joe Biden elnökkel, aznap reggel még negatív eredményű lett egy vírustesztje – közölte, hozzátéve, hogy az újabb, vasárnap elvégzett és pozitív eredményű tesztjéről tájékoztatta beosztottait és az elnököt. Arról is beszámolt, hogy a minisztérium személyzeti alkalmazottai elkezdték a kontaktkutatást vele kapcsolatban.

A 68 éves Austin közlése szerint megkapta az oltásokat koronavírus ellen, sőt, októberben emlékeztető oltást is kapott. Terve szerint öt napig lesz házi karanténban a járványügyi hivatal ajánlása szerint.

A vakcinák kötelezőek a haderő tagjai számára. Mindenkit biztatok arra, hogy adassa be magának az emlékeztető oltást is. Ez harckészültségi kérdés – jelentette ki Austin.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik