Nagyvilág

Lezuhant az indiai vezérkari főnököt szállító helikopter

Manjunath KIRAN / AFP
Manjunath KIRAN / AFP

Lezuhant Indiában egy helikopter, amelyen az indiai honvédelmi vezérkari főnökét, Bipin Rawat tábornokot szállították – közölte szerdán délelőtt az indiai légierő Twitter-csatornája. A beleset az Indiai-félsziget délkeleti részén történt. A Reuters hírügynökségnek egy újdelhi forrás azt mondta, hogy a helikopter tizennégy utasából legalább tizenhárom ember életét vesztette. A baleset idején a helikopteren tartózkodott a tábornok felesége és más magas rangú honvédelmi tisztségviselők is.

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy ha valaki egyáltalán életben maradt, az kicsoda. 

Az AlJazeera a Prasar Bharati indiai közszolgálati csatornára hivatkozva azt írja, a négy haláleseten túl hárman megsérültek, őket kórházba szállították. A jelentést hivatalosan egyelőre nem erősítették meg. Radzsnat Szingh védelmi miniszter várhatóan még szerdán nyilatkozik a parlamentben az incidensről.

A Press Trust of India hírügynökség szerint a helikopter a légierő támaszpontjáról a hadsereg honvédelmi főiskolája felé tartott, amikor Tamilnádu állam területén lezuhant. Az indiai médiában közölt felvételek szerint a helikopter lángokban állt, és a helyi lakosok próbálták meg eloltani a főiskola közelében lévő sűrű erdős területen.

Rawat India történetében az első honvédelmi vezérkari főnök: ezt a pozíciót az indiai kormány 2019-ben kreálta, miután a tábornok visszavonult a hadsereg tényleges vezetői pozíciójából. A tábornokot Narendra Modi miniszterelnök közeli barátjaként tartják számon, a tábornok a védelmi minisztériumban tanácsadóként is dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik