PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Nagyvilág koronavírus

Egy portugál focicsapatot elért az omikron variáns

13 esetben mutatták ki a koronavírus Dél-Afrikában felfedezett variánsát Portugáliában, közölték hétfőn a helyi egészségügyi hatóságok.

A Reuters cikke szerint mindegyik fertőzött a lisszaboni Belenenses focicsapatához köthető, ahol összesen legkevesebb 17 játékosnak és stábtagnak lett pozitív a tesztje.

A hétvégén a teljes nemzetközi sajtót bejárta, hogy a szombati, Benfica elleni mérkőzésre a karanténkötelezettségek miatt 9 emberrel tudtak csak kiállni a klubon belül kialakult gócpont miatt, a kezdőben egy kapus is mezőnyjátékosként szerepelt.

A Benfica a szünetben már 7-0-ra vezetett, de a második félidőre csak hét emberre ment ki a Belenenses, majd miután az újrakezdés után egy újabb játékos sem tudta folytatni, a játékvezető a szabályok értelmében lefújta a találkozót.

A Belenensesnél tartottak tőle, hogy az omikron variáns okozta a megbetegedéseket, ugyanis elsőként a csapat egyik védőjének, Cafu Phetének lett pozitív a tesztje, miután hazatért Dél-Afrikából a válogatott szünetről.

A klub szóvivője arról beszélt, 44 ember van karanténban az otthonában.

Két-három játékosnak és két-három stábtagnak vannak tünetei, de semmi komoly, a többiek tünetmentesek. Várjuk, hogy mikor végezhetjük el ismételten a teszteket, erre az egészségügyi hatóságoknak kell engedélyt adniuk

– fogalmazott.

Ajánlott videó