Nagyvilág

„Felelsz vagy mersz” játékban vallotta be, hogy megölte a mostoha nagymamáját

LANCASHIRE POLICE
LANCASHIRE POLICE
Füstmérgezésben halt meg a 94 éves Mary Gregory, miután tűz ütött ki a házában a lancashirei Heyshamben, 2018-ban. A hatóságok azt állapították meg, hogy baleset történt, de később kiderült, az asszonyt a mostoha unokája ölte meg.

Mary Gregory halálát egészen addig kezelték balesetként a hatóságok, amíg a mostohaunokája, a 21 éves Tiernan Darnton be nem vallotta a barátainak, hogy elkövetett egy gyilkosságot – írja a BBC.

A 94 éves Gregory 2018 májusában halt meg füstmérgezésben, miután tűz ütött ki a házában. Mivel az idős nő erős dohányos és demens volt, a vizsgálat arra jutott, hogy a tüzet valószínűleg egy elfelejtett, égő cigaretta okozta.

Néhány héttel a temetés után azonban Darnton elmondta két barátjának, hogy megölte a mostohaapja anyját. A három diák „felelsz vagy mersz” játékot játszott, Darnton pedig azt a feladatot kapta, hogy mesélje el a legsötétebb titkát. Az akkor 19 éves fiú azt mondta, azért ölte meg a mostoha nagyanyját, mert nem akarta, hogy az asszony tovább szenvedjen a demenciája miatt.

A mostoha unoka nem sokkal később egy tanácsadónak is elárulta: ő gyújtott meg egy függönyt a mostoha nagyanyja lakásában, miután kikapcsolta a tűzriasztót. A tanácsadó értesítette a rendőrséget, Darntont letartóztatták.

A nyomozók a fiatal férfi lakásában megtalálták Mary Gregory házának alaprajzát, rajta olyan bejegyzésekkel, mint: „jó búvóhely”, vagy „gyors kijárat”. Darnton a telefonján és a számítógépén olyan kifejezésekre keresett rá, mint: „gyilkos vagyok”, vagy „szörnyeteg vagyok, és pokolra fogok jutni”.

A bíróság bűnösnek találta Darntont, az ügyben pénteken hirdetnek ítéletet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik