Nagyvilág europoli

Április 19-én érkezik meg Európába a Johnson & Johnson egydózisú vakcinája

Április 19-én érkezik meg az EU-ba a Johnson & Johnson amerikai fejlesztésű koronavírus elleni vakcinája, írja az Euronews. Az Európai Gyógyszerügynökség március 11-én engedélyezésre javasolta az  egydózisú vakcinát, amely a negyedik oltóanyag a Pfizer-BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca vakcinái után, amellyel olthatnak az EU-ban.

Ez az első olyan vakcina, amelyből egyetlen adag is elegendő, nem kell belőle tartalékolni sem, ezért felgyorsíthatja az oltási folyamatot. Az EU összesen 200+200 millió dózist rendelt, ebből 4,36 millió jut Magyarországra. Június végéig 55 millió adagot várnak az egész Európai Unióba.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik