Nagyvilág

Egy éve ilyenkor: amerikai tinilányok csapdát akartak állítani egy pedofilnak, nem kellett volna

Ahogy minden héten, ezúttal is összeszedtük, hogy melyek voltak azok a cikkeink, amiket a leginkább olvastak egy évvel ezelőtt. Egy éve ilyenkor a 24.hu-n.

A tavalyi év egyik leghangosabb sztorija volt, amikor amerikai tinilányok megpróbáltak egy pedofilt leleplezni. A tengerentúli hatóságok szerint egyre több az ilyen jellegű magánakció, de ez inkább negatívum.

A lányok egy csevegőalkalmazáson léptek kapcsolatba az akkor 32 éves Robert Dreyfusszal. A férfi kiskorú lányokat keresett az interneten, akikkel szexuális kapcsolatot létesíthet. A lányok egy álrandira hívták Dreyfust egy San Diego külvárosában működő kávézóba. Az volt a tervük, hogy miközben kompromittálják a férfit, kép- és hangfelvételeket készítenek, amiket majd átadnak a rendőrségnek. A tervük azonban csúnyán félresiklott.

Amerikai tinilányok csapdát akartak állítani egy pedofilnak, nem kellett volna
Könnyen végződhetett volna tragédiával a történet.

2019 egyik legmeglepőbb sztoriját hozta Barney Rule. A 20 éves férfi azt érezte, hogy változtatnia kell az életén ezért komoly döntést hozott, otthagyta az Edinburgh.i Egyetemet, ahol történelmet és politológiát hallgatott. Aztán hazautazott Chesterbe, ahol a barátaival egy kiadós ivászattal ünnepelte meg élete nagy fordulópontját. És akkor jön a vicces rész: Rule berúgott, kiment a kocsmából, majd minden előjel nélkül lesétált 800 kilométert.

Berúgott, kiment a kocsmából, hogy sétáljon kicsit, aztán legyalogolt 800 kilométert egy angol srác
A túrjának pedig még messze nincs vége, a tervei szerint félúton jár.

A brit közszolgálati média riportot készített 2019 őszén az iraki élményházasságokról. A anyagból kiderül, hogy az ország törvényeit egynapos, sőt, olykor egyórás házasságkötésekkel játsszák ki, így a házasodó felekre az adott idő alatt más szabályok érvényesek.  Az iparnak szerves része a pedofília, az alanyok ugyanis rendszerint fiatalkorúak.

Egyórás „élményházasságokat” kötnek 9 éves kislányokkal Irakban
A brit közszolgálati média riportot készített az iraki villámházasságokról.

A tavalyi év egyik legszomorúbb története volt, amikor egy brit család rasszista indíttatású fenyegetéseket kapott, csak azért, mert szerepeltek egy reklámban. Először az összeesküvéselmélet-hívő Gemma O’Doherty tett közzé róluk egy rasszista posztot a Twitteren. A család végül elhagyta Írországot.

Halálos fenyegetéseket kapott egy ír család, miután szerepeltek a Lidl reklámjában
A család elhagyja Írországot, inkább Angliába költöznek.

Tavaly ilyenkor kiderült: börtönbe került Hamvai PG. A DJ egy hónapig zenélt volna Amerikában nyaralás közben, de egy kint élő magyar feljelentette őket, hogy valójában dolgozni mennek ki, így 27 napot börtönben töltöttek, majd visszatoloncolták őket Magyarországra.

Börtönbe került Hamvai PG Amerikában
Egy kint élő magyar feljelentette őket, hogy dolgozni mennek ki.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik