Élet-Stílus

Amerikai tinilányok csapdát akartak állítani egy pedofilnak, nem kellett volna

Az amerikai hatóságok szerint egyre gyakoribbak az ilyen önjelölt akciók.

Eszetlen dologra szánta el magát egy csapat tizenéves kaliforniai lány. Úgy döntöttek, maguk gyűjtenek bizonyítékokat egy férfi ellen, akiről azt gyanították, hogy kiskorú lányokat erőszakolt meg – írja a Washington Post.

A lányok egy csevegőalkalmazáson léptek kapcsolatba a 32 éves Robert Dreyfusszal. A férfi kiskorú lányokat keresett az interneten, akikkel szexuális kapcsolatot létesíthet. A lányok egy álrandira hívták Dreyfust egy San Diego külvárosában működő kávézóba. Az volt a tervük, hogy miközben kompromittálják a férfit, kép- és hangfelvételeket készítenek, amiket majd átadnak a rendőrségnek. A tervük azonban csúnyán félresiklott.

Dreyfus meggyőzött egy tizenhét éves lányt, hogy üljön be az autójába beszélgetni. Amint a lány beült az autóba, a férfi gázt adott, és elhajtott. Az elrabolt lány még el tudott küldeni egy üzenetet a barátainak, amiben leírta, merre mennek. A társak értesítették a rendőröket, akik nem sokkal később feltartóztatták Dreyfus autóját. A lány sértetlenül úszta meg a kalandot, a férfit pedig emberrablás gyanújával őrizetbe vették.

Az utóbbi időben (a közösségi portálokon terjedő történeteknek köszönhetően) egyre szaporodnak a szexuális bűnelkövetőket megcélzó, önkéntes akciócsoportok. Az amerikai bűnüldöző hatóságok pedig nem győzik hangsúlyozni, hogy ez mennyire rossz ötlet, hiszen az résztvevőknek fogalmuk sincs, mekkora veszélynek teszik ki magukat.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik