Nagyvilág koronavírus

Ausztria május 15-én újranyitná az iskolákat és az óvodákat

Még mindig hatalmas a kihívás emberileg és gazdaságilag is — erről beszélt sajtótájékoztatóján Sebastian Kurz kancellár a Standard cikke szerint.

Kurz szerint Ausztria a helyes úton halad, az új megbetegedések száma már nem éri el a száz főt naponta, ezért folytatódhat az ország „újranyitása”, a vészfék meghúzásának lehetőségével. A folyamat következő fázisának mottója:

A lehető legtöbb szabadság, annyi korlátozás, amennyi szükséges.

A kis üzletek kedden kinyitottak, a kijárási korlátozások felülvizsgálatának eredményét jövő hét kedden közik. Május elsejére akár az összes üzlet újra üzemelhet és a cél az, hogy ez így is maradjon — mondta el a kancellár.

A másik cél, hogy Ausztriában május 15-én újranyithassanak az iskolák és az óvodák, erről bővebben pénteken, az oktatási miniszter ad tájékoztatást. Szintén május 15-től nyithatnak újra a vendéglátóipari egységek, azonban csak csökkentett nyitvatartási idővel. Ettől a naptól újra a régi formában működhetnének a templomok is.

Kurz kancellár azt kérte, hogy a nyaralások korlátozódjanak Ausztriára és a fertőzések számának változásával először csak a környező országokba utazzanak, akiknek ilyen szándékaik vannak.

Kiemelt kép: Thomas Kronsteiner/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik