Élet-Stílus koronavírus

Koronavírus: üzent a 31 évesen megözvegyült indianai nő

Nem hitték, hogy ilyen fiatalon is veszélyes lehet a kór.

Az Indiana államban élő Brianna Berry nem képes feldolgozni, hogy 31 évesen megözvegyült.

Lew Berry 2018. januárjában kérte meg a nő kezét annak a bowling klubnak a parkolójában, ahol másfél évvel korábban először találkoztak. Igent mondott, novemberben összeházasodtak.

Brianna Berry 2020. április 6-a óta özvegy.

A nő a BuzzFeed Newsnak elmondta, hogy mivel férje és ő is asztmában szenvedtek, a koronavírus-járvány megjelenésekor minden szükséges óvintézkedést megtettek, hogy ne fertőződjenek meg. Lew azonban március utolsó hétvégéjén megbetegedett: köhögés, láz, nehézlégzés jelentkezett nála. Mivel néhány nappal később az állapota tovább romlott, a férfi kórházba ment, ahol pozitív COVID-19 tesztet produkált.

Brianna elmondta, onnantól videochaten tartották a kapcsolatot. Még akkor sem esett pánikba, amikor közölték, hogy férjét lélegeztető gépre kapcsolják, mert el sem tudta képzelni, hogy ne élné túl.

Onnantól a fiatal feleség kihangosított telefonon beszélt a férjéhez, énekelt neki.

Április 5-én közölték Brianna Berryvel, hogy Lewnak nincs esélye a túlélésre. Másnap hajnali fél kettőkor telefonon közölték a halálhírt.

A nő azt mondja, úgy érzi magát, mint akit kiraboltak: még alig élvezhette a házaséletet, még csak azt sem tudták eldönteni férjével, hogy akarnak-e gyereket. Gyásza mellett komoly dühöt is érez: mérges azokra, akik nem veszik komolyan ezt a betegséget, és nem tartják be az előírásokat, a távolságtartást.

Ne higgyétek, hogy attól, hogy fiatalok vagytok, nem fogjátok elkapni. Nem csak az időseket érinti, komolyan kell venni ezt a vírust – ez nem vicc. Sokkal rosszabb, mint amit elhitettek velünk.

Kiemelt kép: Illusztráció,  fotó: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik