Nagyvilág koronavírus

Meghalt a kínai orvos, aki elsők között próbált figyelmeztetni a koronavírusra

Meghalt a kínai orvos, aki már a járvány kirobbanása előtt figyelmeztetni próbálta kollégáit a koronavírusra, írja a Global Times. Az orvos csütörtökön halt bele a fertőzésbe Vuhanban.

A Vuhani Központi Kórház szemészorvosa, Li Wenliang ajtaján korábban rendőrök kopogtattak, miután a helyi közösségi média egyik csoportjában az új vírus veszélyeire figyelmeztette kollégáit.

Wenliang tavaly decemberben hét, a SARS-hoz hasonló megbetegedésre lett figyelmes a vuhani kórházban. A betegségeket a vuhani halpiaccal kötötték össze, a betegeket karanténba helyezték. December 30-án a szakorvos a kínai közösségi média, a Weibo egyik csoportjában figyelmeztette az új fertőzésre kollégáit és arra kérte őket, hogy viseljenek védőruházatot a fertőzés elkerülése érdekében. Wenliang doktor még nem tudta, hogy az új fertőzés a koronavírus.

Négy nap múlva a helyi Közbiztonsági Hivatal munkatársai kopogtattak ajtaján azt arra kérték, hogy írjon alá egy dokumentumot, amelyben elismeri, hogy rémhíreket terjesztett, amivel súlyosan megzavarta a társadalmi rendet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik