Nagyvilág

„Égj el a pokolban te disznó, a családoddal együtt!” – vizsga közben tudta meg, hogy lelőtték az apját

Mint arról korábban többször is beszámoltunk, kedden reggel a 42 éves Ctirad Vitásek lövöldözni kezdett az ostravai kórház traumatológiai osztályának várótermében. A lövöldözésben négy férfi és két nő vesztette életét, a támadó is öngyilkos lett.

Egy apa a saját testével védte meg lányát a lövésektől, a férfit újraélesztették, de másfél órával később belehalt a sérüléseibe. A Paraméter beszámolója szerint az egyik áldozatnak a lánya az iskolában értesült arról, hogy meghalt az apja a lövöldözésben.

Te rohadék, ma meghalt miattad a nevelőapám! Égj el a pokolban, te disznó, a disznó családoddal együtt!

– írta egy lány az internetre  feltöltött bejegyzésében, hozzátéve, mindenképp felelnie kell valakinek a történtek miatt.

„Büntessék meg helyette a családját. Tudomást szerezni a történtekről vizsga közben, miközben semmit sem tehetsz – ez a legrosszabb dolog, amit valaki átélhet. Nem vagyok rossz ember és lehet megbánom a bejegyzésemet, de jelenleg ez jár a fejemben, és muszáj volt valamit kiírnom” – olvasható a lány üzenetében.

Andrej Babiš cseh kormányfő bejelentette, hogy december 17-én emlékeznek meg az elhunytakról. Az áldozatok családjai 300 ezer cseh koronát (3,9 millió Ft) kapnak.

Ostravai lövöldözés: saját testével védte meg lányát a golyóktól a hős apa
A férfit újraélesztették, de másfél órával később belehalt a sérüléseibe.

Fotó: MTI/EPA/Lukas Kabon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik