Nagyvilág

Halálra vertek egy kutyatolvajt helyiek, a kínai kutyahús fesztiválnak otthont adó városban

Három tolvajt vertek véresre, akik házi kedvenceket lopkodtak, hogy utána a húsukért eladják őket mészárszékeknek. Egyikük belehalt sérüléseibe.

A kutyabarátok körében nemzetközi hírnévre tett szert a kínai Yulin városa, az ott minden évben megrendezett kutyahúsevő fesztivál miatt. Az 1990-es években, a kutyahús-kereskedők és étteremtulajdonosok ötletéből kipattant ünnep minden alkalommal nagy vihart kavar, és bár sokan mint kínai hagyományt védik, a hatmilliós nagyvárosban is vannak bőven emberek, akik gyűlölik az eseményt.

Yulin kutyahús (Array)
A fesztivál, ahol az ember legjobb barátja a főfogás
Holnap kezdődik a kutyahúsevő fesztivál a kínai Yulinban. Nemcsak az ebek, hanem a fesztivál napjai is meg vannak számlálva.

Ezt bizonyította vasárnap egy csoport helyi, miután elfogtak három kutyatolvajt. A dühös helyiek azonban nem a rendőrségre kísérték be a bűnözőket, hanem ott helyben elkezdték verni a házi kedvenceket lopdosó férfiakat. Mire a rendőrség kiért a helyszínre, már mindhárman csurom véresen feküdtek a földön – írta a helyi sajtó.

A gyanúsítottakat a rendőrök kórházba vitték, de egyiküket a helyiek annyira durván megverték, hogy az orvosoknak nem sikerült őt életben tartaniuk, és belehalt sebesüléseibe. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. A beszámolók arról nem tettek említést, hogy a tolvajokat megverő emberek közül bárkit is letartóztattak volna.

Korábban már több példa is bizonyította, hogy a kínaiak különösen aljas bűnözőknek tekintik a kutyatolvajokat, akik házi kedvenceket lopnak el, általában azután, hogy mérgezett nyilakkal megölték őket.

2015 decemberében a Yulinnak otthont adó Guangxi  tartományban két kutyatolvajt fogtak el falusiak, majd megkötözték, félmeztelenre vetkőztették és megverték, őket.  Annyira dühösek voltak rájuk, hogy az egyik véresre vert kutyatolvaj sebeit sóval szórták be.

Agyonverték a kutyatolvajokat a dühös kínai falusiak
Mert lehet, hogy sokan esznek Kínában kutyahúst, azokból is akad pár, akik szívből gyűlölik a szokást.

2009 novemberében ötszáz falusi gyűlt össze, hogy elkapjanak három kutyatolvajt, akik közül kettő meghalt, miután elfogták őket.

2013-ban fél órán át vertek láncokkal és botokkal két kutyatolvajt, megölve egyiküket, és tavaly áprilisban is verés lett a jutalma egy csoportnak, akik autójában három kutyatetemet találtak Gongcheng közelében – írta a Nanfang.

Kapuhoz kötözték és megverték a kutyagyilkost – videó
A kínai nő egy étteremnek akarta eladni az ebet, de gazdái elkapták, és nyilvánosan megalázták.

A kiemelt képen a véresre vert kutyatolvajok. Fotó: Shanghaiist

Ajánlott videó

Olvasói sztorik