Nagyvilág

Agyonverték a kutyatolvajokat a dühös kínai falusiak

Mert lehet, hogy sokan esznek Kínában kutyahúst, azokból is akad pár, akik szívből gyűlölik a szokást. De leginkább azokat az embereket, akik gazdis kutyákra „vadásznak”, hogy aztán mészárszékeknek adják el az ellopott ebeket.

Egy kutyatolvaj meghalt, egy másik pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, miután dühös falusiak támadtak rájuk a yulini kutyahús fesztiváljáról ismert kínai Guangxi tartományban – jelentette a kínai sajtó. A beszámolók szerint a két férfit a tömeg megkötözte, félmeztelenre vetkőztette és megverte, miután elfogták őket.

kutyatolvaj

A Gongchengben élő falusiakat annyira dühösek voltak rájuk, hogy az egyik véresre vert kutyatolvaj sebeit sóval szórták be.

kutyatolvajok07

A The Nanfang cikke szerint több falusit is letartóztattak az eset miatt, de arról már egymásnak ellentmondó információk jelentek meg a kínai sajtóban, hogy mennyien kerültek őrizetbe. Egyes források szerint hárman adták fel magukat a hatóságoknak, más lapok pedig tíz letartóztatásról számoltak be.

kutyatolvajok02

Nem ez volt az első alkalom, hogy dühös emberek lincseltek meg kutyákra vadászó tolvajokat a környéken, ami közel található a kutyahús fesztiváljáról ismertté vált Yulinhoz. 2009 novemberében ötszáz falusi gyűlt össze, hogy elkapjanak három kutyatolvajt, akik közül kettő meghalt, miután elfogták őket.

2013-ban fél órán át vertek láncokkal és botokkal két kutyatolvajt, megölve egyiküket, és tavaly áprilisban is verés lett a jutalma egy csoportnak, akik autójában három kutyatetemet találtak Gongcheng közelében – írta a Nanfang.

De Hunan tartományban is akadnak faluk, ahol igencsak érzékenyen reagálnak a kutyákra vadászó tolvajokra: idén nyáron két férfit kilenc órán át vertek, miután rajtakapták  őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik