Élet-Stílus

Hazatalált a kutya, miután megmérgezték, és elrabolták, hogy húsáért eladják

Gazdája már elsiratta, azt gondolva, soha többé nem látja az ebet, aki azonban napokkal később megjelent a kínai férfi otthonánál.

Sikerült megmenekülnie attól, hogy egy étterem konyhájában végezze, és három nappal elrablása után váratlanul megjelent otthonánál egy kutya a kínai Gaoping városában. Az ebet február 11-én, este vitte el egy kutyatolvaj, aki mérgezett nyíllal lőtte meg, majd elrabolta a magatehetetlenné vált kutyust.

Gazdája, Xiao a helyi sajtónak elmondta: amikor másnap reggel látta, hogy nincsen meg a kutyusa, megnézte a biztonsági kamerás felvételeket, ahol látszott is, ahogy elviszik az ebet. A férfi azonnal jelezte az esetet a rendőrségen, de nem reménykedett abban, hogy kutyáját valaha is újra látni fogja.

Nem számítottam rá, hogy hazatér. Azt hittem, örökre elveszítettem.

Aztán február 14-én nagy meglepetés érte Xiaót. A háza mögötti dombon feltűnt az eb. A rémült kutyust elsőre még elszaladt, amikor gazdája hívogatni kezdte, de pár órával később odasétált a házhoz.

Azt nem lehet biztosan tudni, hogy az eb hogyan jutott haza. Xiao azt tippelte, hogy a kutyahúst áruló éttermeknek nem kellett, mert túlságosan sovány volt, és ezért a tolvajok egyszerűen szabadon engedték.

Kapuhoz kötözték és megverték a kutyagyilkost – videó
A kínai nő egy étteremnek akarta eladni az ebet, de gazdái elkapták, és nyilvánosan megalázták.

Kína egyes részein máig él a kutyahús-fogyasztás szokása, de a kínaiak többségét taszító hagyomány az elmúlt évtizedben egyre gyorsabban kezd eltűnni az ázsiai országban. Bár a szokás támogatói azt mondják, az ételnek szánt ebeket külön étkezési célokra tenyésztik, az éttermek a valóságban leginkább kóbor kutyákkal, vagy ellopott házi kedvencekkel kereskedő emberektől vásárolnak.

Agyonverték a kutyatolvajokat a dühös kínai falusiak
Mert lehet, hogy sokan esznek Kínában kutyahúst, azokból is akad pár, akik szívből gyűlölik a szokást.

(Kiemelt fotó:QQ)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik