Nagyvilág

Új funkciót kapnak a berlini közvécék, hogy prostituáltak dolgozhassanak bennük

A városlakók és a szexmunkások sem maradéktalanul elégedettek.

Átalakítják a közvécéket Berlin belvárosában, hogy prostituáltak kis kabinokban szolgálhassák ki a vendégeiket – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Az alkalmi szexre is használható kabinokból tesztjelleggel, egyelőre kettőt állítanak fel a Kurfürstenstrassén, a német főváros egyik legnagyobb piros lámpás negyedében. A fülkéknek két ajtajuk lesz, hogy örömlányok könnyebben elmenekülhessenek, ha vendégeik erőszakossá válnának.

Berlinben egyre nagyobb gondot okoz, hogy nincs elég hely a szabadban dolgozó prostituáltaknak. A helyiek sokat panaszkodnak, hogy a mélygarázsokat, a kapualjakat, de még a házak pincéit is szexuális együttlétekre használják.

Michael Ruthenbeck egy helyi civil szervezet tagja azt mondja, jobban örülnének, ha a belvároson kívül, a lakóövezetektől messze alakulna egy új piroslámpás negyed, mert azt gondolják, a kabinok nem jelentek tartós megoldást a problémára. Marcel Luthe pedig a hatóságokat kritizálta, amiért nem lépnek fel szervezettebben az emberkereskedelem, és a kényszerprostitúció ellen.

A prostituáltak jogait védő szervezetek örülnek az újításnak, de úgy gondolják, jobb lenne, ha fülkék nem kétfunkciósak lennének. Aggasztja őket, hogy a vécéként is működő kabinokat naponta csak egyszer takarítják majd, és nem lesz bennük pánikgomb.

Németországban a prostitúció legális, és 2002. óta hivatalos szakmának számít. Az országban nagyjából 400 ezer örömlány dolgozik, akiknek többsége a kelet-európai országokból származik.

(Kiemelt képünk illusztráció: fotó: iStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik