Nagyvilág

Kuciak-gyilkosság: vádat emeltek Kocner ellen

Négy társa közül az egyik vádalkut kötött.

Szlovákiában vádat emeltek Marian Kočner és három társa ellen Ján Kuciak oknyomozó újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében. A szlovák hírügynökség alapján a Paraméter azt írta, hogy a három másik vádlott Alena Zsuzsova, akit azzal gyanúsítanak, hogy közvetítőként szerepelt a Kuciak-ügyben, Miroslav Marček, aki bevallotta, hogy ő lőtt és Szabó Tamás, aki segédkezett a bűncselekménynél.

Marian Kočnert a gyilkosság megrendelésével gyanúsítják. A jól ismert, tehetős szlovák nagyvállalkozó vizsgálati fogságban van, ellene nagy jelentőségű gazdasági bűncselekmények miatt is eljárás folyik.

Egy további gyanúsított, Andruskó Zoltán korábban vádalkut kötött. Őt is gyanúsították, hogy közvetített a nagy belpolitikai viharokat kiváltó bérgyilkosság megrendelésében. Korábban azt közölték, hogy a különleges ügyész és a gyanúsított között létrejött vádalkut a bíróságnak még jóvá kell hagynia.

Ján Kuciak fiatal szlovák tényfeltáró újságírót és jegyesét tavaly február végén ölték meg a galántai járásban lévő Nagymácsédon lévő családi házukban. A gyilkosság korábban sosem látott tüntetéssorozathoz, belpolitikai válsághoz vezetett, Robert Fico miniszterelnöknek le kellett mondania.

A Kuciak-gyilkosság mögötti titkok: minden tudás ura és a gyilkosságszervező anyuka
Döbbenetes részletek derülnek ki az oligarchákból, politikusokból, korrupt rendőrökből és ügyészekből felépülő véd- és dacszövetségről, amely sokáig uralhatta Szlovákiát. Egy telefon sokakat lebuktathat az elitből.

Kiemelt fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik