Nagyvilág

Öten erőszakoltak meg egy 20 éves norvég lányt Costa Blancán

Őrizetbe vettek öt francia turistát Benidorm városában, a Costa Blanca partján, miután a gyanú szerint csoportosan megerőszakoltak egy 20 éves norvég nőt, közölte a spanyol rendőrség csütörtökön.

A Guardian arról ír, hogy a rendőrséghez szerdán a kora reggeli órákban futott be egy hívás az egyik egészségügyi központból, ahol két Spanyolországban élő 20 éves norvég nő jelentkezett segítségért.

Azt mondták, hogy a közösségi oldalakon ismerkedtek meg francia tinédzserekkel, aztán személyesen is találkoztak velük a városban. Egy apartmanban kötöttek ki, innen az egyik lány elmenekült, mert szexuálisan zaklatták őt. A másik nő ott maradt, és elmondása szerint megerőszakolták.

A tájékoztatás szerint a feltételezett elkövetők 18 és 19 év közöttiek. Mindannyian rács mögött töltötték az éjszakát, csütörtökön pedig bíróság elé is állították őket.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a gyanúsítottak tettek-e vallomást az ügyben.

A szexuális erőszak központi téma lett az utóbbi években Spanyolország azután, hogy 2016-ban egy bikafuttató fesztiválon csoportosan megerőszakoltak egy fiatalkorú lányt. Erről korábban itt írtunk bővebben:

Öten zaklatták szexuálisan a 18 éves lányt, a szélsőjobboldal erőt merített belőle
Több százezer nő vonult utcára Spanyolországban tavaly, miután a bíróság zaklatásnak ítélte meg egy fiatal nő tömeges megerőszakolását. A nacionalista VOX antifenimista mozgalmat indított, ami a vasárnapi EP-választáson öt helyet is érhet nekik.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik