Nagyvilág

Van még fordulat a 19 éves lány ügyében, aki 12 turistát vádolt meg szexuális erőszakkal

Mint arról korábban beszámoltunk, július végén őrizetbe vettek egy 19 éves brit nőt Cipruson, miután előbb szexuális erőszakkal vádolt meg 12 izraeli turistát, majd visszavonta a feljelentését.

Az ügyben most újabb fordulat történt, a nő ugyanis azt állítja, hogy a hatóságok kényszerítették egy kitalált vallomás aláírására, írja az Independent.

A gyanúsított jogi képviseletét ellátó Justice Abroad közleménye szerint a nyomozók kierőszakolták, hogy tegyen újabb vallomást, amit már csak azért írt alá, mert kimerült volt a sok órán át tartó kihallgatások miatt. Állítólag a barátnőit is megfenyegették, ráadásul nem is biztosítottak számára ügyvédet.

A rendőrtiszt azt mondta neki, úgy gondolják, hogy hazudik és segíteni szeretnének rajta. Közölte vele, hogy tegyen írásban új vallomást, mert ha nem teszi, akkor összeesküvés miatt őrizetbe veszik a ciprusi barátait is

– áll a közleményben.

A lány ezt követően felzaklatódott, és a nyomás hatására vallomást tett.

A vallomást lediktálták neki. Elsőre nem akarta aláírni, de a rendőr azt mondta neki, hogy nincs más választása

– fogalmazott a Justice Abroad.

Állítólag arról tájékoztatták, ha aláírja a dokumentumot, akkor visszamehet a szállodájába, ellenkező esetben viszont letartóztatják. Aláírta, de így is kattant rajta a bilincs.

A jogvédő szervezet szerint a lányt nem figyelmeztették a következményekre, és fel sem ajánlottak neki ügyvédet.

A nő augusztus 7-én áll majd bíróság elé, ahol meghallgatják őt.

Kiemelt kép: Matthieu CLAVEL / AFP / Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik