Nagyvilág

Strache Kurz állítólagos szexorgiáiról is beszélt az ibizai videóban

Nyilvánosságra került egy másik részlet is az ibizai videóból, amely után lemondott Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, írja az oe24.at.

A portál közölt egy felvételt, amin hallható, hogy Strache Sebastian Kurz osztrák kancellárról azt állította, hogy szexorgiákon vett részt, ahol drogok is előkerültek, illetve egy „titkos szobáról” is beszélt.

https://twitter.com/kurzschluss14/status/1129701432658137088

Az osztrák alkancellár lemondásáról bővebben ebben a cikkünkben olvashat:

Belebukott az osztrák alkancellár a rejtett kamerás felvételbe
Heinz-Christian Strache lemondott az alkancellári posztról és a pártelnökségről is, miután kiderült: Orbánéhoz hasonló médiakörnyezetet kért állítólagos orosz befektetőktől, és erről videó készült.

A történtekkel kapcsolatban Strache a sajtónak úgy fogalmazott:

Butaság, felelőtlenség és hiba volt.

Mint mondta, az általa tett kijelentések pedig katasztrofálisak és kifejezetten kínosak, értékelése szerint úgy viselkedett, mint egy tinédzser.

A politikus ugyanakkor egy olyan titkosszolgálati akció áldozataként tüntette fel magát, amelyet szándékosan az európai parlamenti választásokra időzítettek, hogy „felrobbantsák” az osztrák kormánykoalíciót.

Sajtóértesülések szerint előrehozott választások lesznek Ausztriában
Szombat este a kancellár és az államfő is nyilatkozik majd.

A nyilvánosságra került videofelvételről pedig azt mondta, hogy abban a károkozás szándékával tudatosan kiválasztott részeket manipulatív módon vágtak össze. Egyúttal kijelentette, hogy nem követett el semmilyen jogsértést, és minden jogi lépést megtesz az ügy tisztázása érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik