Nagyvilág

Forró csokit árul egy hétéves gyerek, hogy megépüljön Trump fala

Anyja azt mondja, nem érti, miből gondolják az emberek, hogy Benton gyűlöli a „barna embereket”.

„Kis Hitlernek” neveztek Texasban egy hétéves kisfiút, aki forró csokit árult, hogy pénzt gyűjtsön a falra, amit Donald Trump építene a mexikói határon – írja az Independent. A kisfiú anyja, Jennifer Stevens azt mondta a helyi tévének, hogy egy arra autózó férfi hasonlította gyermekét a nácik vezéréhez.

A nő azt is elmondta, nem tudja, miből gondolják az emberek, hogy a fia gyűlöli a „barna embereket”. Azt is elárulta, hogy Benton állt elő a pénzgyűjtés ötletével, miután megnézte Trump évértékelő beszédét.

Mindent tudni akart a falról, ezért elmagyaráztuk neki, hogy mi az, ő pedig azt mondta, hogy pénzt akar gyűjteni rá

– idézte fel Stevens.

A nő azt is elárulta, hogy egyesek azzal vádolják, hogy kimossa a kisfiú agyát. Szerinte viszont ez csak nevelés. A gyerek egyébként a forrócsoki-árusításból és adományokból már 1400 dollárt gyűjtött, múlt szombaton egy üzlet előtt, egy óra alatt 231 dollár jött össze. Ám Stevens szerint „néhány liberális” felelősségre vonta a bolt tulajdonosát, kiabáltak vele és a Facebookon támadták, és végül férjével úgy döntöttek, hogy befejezik az árusítást. Az egyébként nem zavarja, hogy a gyerekét az interneten kritizálják, szerinte ez az ára a politikai megnyilvánulásnak.

Az anya azt állítja, családja kapcsolatban áll a republikánusokkal, így biztos, hogy minden pénz a falra fog menni. A brit lap megjegyzi, hogy a kakaócserje termesztését Mexikó és Közép-Amerika területén kezdték el négyezer évvel ezelőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik