Nagyvilág

Az Európai Bizottság válaszolt a kormány új Soros-propagandájára

Megírtuk, hogy a magyar kormány tájékoztató kampányt indít az állítólagos, bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről. A plakátra a már megszokott Soros György mellett Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke került és a felirat szerint Brüsszel többek között migránsvízummal könnyítené a bevándorlást.

Kedden az Európai Bizottság egy Facebook-posztban válaszolt a magyar kormánynak, amelyben azt írták, hogy mindenki megérdemli a tényeket.

Nincs olyan, hogy „ők”, amikor Magyarország is ott ül az Európai Unió asztalánál. Az Európai Unió nem gyengíti, hanem támogatja a határvédelmet. Nincs semmilyen terv a humanitárius vízumok bevezetésére. A tagállamok maguk döntik el, hogy milyen mértékben támogatják a legális migrációt.

Margarítisz Szkínász, a brüsszeli testület szóvivője kijelentette, hogy a kampány „minden képzeleten túltesz”, illetve sokkolónak nevezte, hogy „egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet” ekkora teret nyert.

Hozzátette: a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság kötelezettséget vállalt a dezinformációkkal és álhírekkel szembeni küzdelemre, és ez az ügy sem kivétel ez alól.

Hungarians deserve facts not fiction. The Hungarian government campaign beggars belief. It is shocking that such a…

Közzétette: European Commission – 2019. február 19., kedd

Kiemelt kép: Orbán Viktor és Jean-Claude Juncker, Europress/THIERRY ROGE/BELGA MAG/Belga 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik