Nagyvilág

„Ingyen albérlet hálószobai örömökért”

Bizarr lakásbérleti konstrukció Új-Zélandon.

Új-Zélandon is megjelentek az olyan típusú hirdetések, amelyekben fiatal nőknek (szinte) ingyen kínálnak albérletet – szexuális szolgáltatásért cserébe.

A kiadó szobákról a Craigslist oldalon keresztül értesítik az érdeklődőket az unatkozó, magányos főbérlők, és hol teljesen nyilvánvalóan jelzik, hol burkoltan utalnak arra, hogy mit várnak el cserébe.

„Nő legyen, és ne túl öreg”

„Ingyen albérlet hálószobai örömökért”

„Ne legyen távolságtartó vagy frigid”

– többek között ilyen mondatokat talált a Stuff című lap riportere, amikor beleásta magát a vonatkozó hirdetésekbe.

Az újságíró kérdésére egy kriminológus elmondta: a szociálisan elszigetelt (tehát barátok, társaság nélkül élő) tehetős férfi és az anyagi gondokkal küzdő fiatal nő – nagyon rossz kombináció mindkét fél számára, de természetesen leginkább a nőre nézve jelent súlyos veszélyeket.

Hasonló véleményen van a szexuális zaklatások áldozatain segítő szervezet vezetője, Kathryn McPhillips pszichológus, aki elmondta, sajnos fordultak már hozzájuk olyan nők, akik besétáltak ilyen csapdába.

A szakember szerint a konstrukció veszélyesebb, mint a legális prostitúció, mert itt az „albérlő” a nap 24 órájában ki van téve a veszélynek – nincs hová elmenekülnie a zaklató elől.

A rendőrség több hasonló hirdetés ügyében folytat nyomozást.

 

Kiemelt kép: istock

„Lakhatsz a szobámban, amíg hajlandó vagy szopni”
Egyre több a nem tisztességes üzleti modellt követő főbérlő Londonban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik