Belföld

Megszólalt a férfi, aki szexért kínál albérletet

A 40 év körüli férfi mecénásként emlegeti magát.

A Blikk munkatársa álnéven kereste meg a férfit, aki 35 négyzetméteres lakását adná ki Komárom-Esztergom megyében.

Lakrész kiadó munkahellyel rendelkező lány vagy hölgy számára, maximum 50 éves korig. Bérleti díj igen kedvező, fix 20 ezer forint, ami tartalmazza a rezsit, plusz heti egy alkalom természetben.

Ezzel a felhívással keresi szexpartnerét, a magát „mecénásként” emlegető férfi, aki csak egy fotót kért, de magáról többet nem árult el, mert nem egyedülálló.

Szerinte a hölgynek, aki elfogadja  feltételeit, nem lesznek anyagi gondjai a jövőben. A lapnak Kamarás Péter ügyvéd azt mondta, nem követ el bűncselekményt, aki így keres magának szexpartnert.

Nem beszélhetünk üzletszerű kéjelgésről, hiszen nincs szó válogatás nélküli szexpartner felhajtásáról, prostitúcióról. (…) Erkölcsileg mindenképp sajátos az eset, jogi értelemben azonban az ilyen albérletszerződésért senki sem tehet feljelentést.

Nemcsak Magyarországon, hanem számos külföldi országban is egyre inkább elterjedt, hogy szexért cserébe adnak ki lakásokat.

„Lakhatsz a szobámban, amíg hajlandó vagy szopni”
Egyre több a nem tisztességes üzleti modellt követő főbérlő Londonban.

A Lidovky nevű cseh lap egy kutatást is készített a jelenségről, amelyből kiderült, hogy általában olyan személyek árulják így a lakásukat, akik magányosak, nehezen ismerkednek, ez a fajta megoldás pedig olcsóbb számukra, mint egy prostituált. Pszichológusok szerint a lányok legtöbbször anyagi kényszerből mennek bele az ehhez hasonló helyzetekbe.

87 százalékkal nőttek az albérletárak, és még nincs itt a vége
Majdnem egymillió magyart érint a kérdés. Olcsóbb és biztonságosabb albérletekért indul kampány.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik