Nagyvilág

Előzetesbe került az olasz parkolóőr-álsebész

Maradandó egészségkárosodást okozott pácienseinek a magát Mathew Mode esztétikai sebésznek kiadó 38 éves férfi.

A bíróság elrendelte a még érettségivel sem rendelkező olasz férfi 30 napos előzetes letartóztatását – írja a Maszol.ro. A rendőrség szerint a magát orvosnak kiadó Matteo Politi hasonló bűncselekményeket követett el Olaszországban, és más uniós tagországban is elítélték már csalásért.

A 38 éves olasz férfi álnéven élt Romániában. Mathew Mode esztétikai sebésznek adta ki magát, életrajzában az szerepelt, hogy az Egyesült Államokban szerzett diplomát, de a bukaresti közegészségügyi igazgatóság az orvosi bélyegzőjét, egy hamisított pristinai (Koszovó) egyetemi diploma alapján adta ki.

Matteo Politi ügyvédje szerint a Pristinai Egyetemen szerzett oklevelet a román oktatási minisztérium is elismerte, vagyis védence nem álorvos, amit dokumentumokkal tud bizonyítani. Az egészségügyi miniszter szerint nem ismerték el az oklevelét, így  törvénytelenül alkalmazták munkáltatói.

A YouTube-ról tanult a parkolóőr-álsebész?
Egy szélhámoskarrier zárult a romániai fogdán.

Korábban kiderült, az álorvos milyen maradandó egészségkárosodást okozott pácienseinek. 

A Maszol.ro idézte az egyik legnagyobb magánklinika-hálózat vezetőjét, aki Instagram-oldalán számolt be arról, hogy jelentkezett nála egy nő. Miután Matteo Politi megműtötte egyik mellbimbója üszkösödésnek indult.

Radu Ionescu szerint az olasz csaló sokkal nagyobb károkat okozott, mint ahogy a sajtó bemutatja.

Több páciensét is megcsonkíthatta a szakszerűtlen műtétjeivel.

Mint korábban írtuk, Matteo Politit szerda hajnalban szállították le egy Budapest felé tartó vonatról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik