Nagyvilág

Vizsgálják a 8 általánossal műtő álorvos ügyét

Az már biztos, hogy az olasz parkolóőr csak illegálisan operálhatott Romániában. Több hatóság vizsgálja, miként.

Mint megírtuk, a román sajtó szerint egy olasz parkolóőr több operációt is végzett Romániában. Az agerpres alapján a Transindex szerint most belső vizsgálatot indított a bukaresti közegészségügyi igazgatóság annak kiderítésére, miként kapott orvosi bélyegzőt Matteo Politi.

Az olasz férfi tavaly márciusban kapta a bélyegzőt az Orvosi Információs és Biostatisztikai Irodától, ezért a közegészségügyi igazgatóság fegyelmi bizottsága elemzi, miként hagyták jóvá a mindössze nyolc általánost végzett Politi kérelmét.

A hibázó alkalmazottat a vizsgálat lezárásáig áthelyezték, az iroda pedig széles körűen ellenőrzi, hogy tavaly  milyen körülmények között adták ki az orvosi bélyegzői kódokat. Az igazgatóság jelezte, mindent megtesz, hogy ilyen a jövőben ne történhessen meg.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter közölte: a szaktárca nem ismerte el az olasz férfi orvosi oklevelét, így nem kaphatta meg az orvosi kamara jóváhagyását sem, tehát törvénytelenül alkalmazták munkáltatói.

Politi Matteo nem volt kamarai tag, még ideiglenes működési engedélyt sem állítottak ki ilyen névre, ami feltétele az orvoslásnak  Romániában. Az orvosi kamara ezért büntetőjogi feljelentést tett, a minisztérium pedig szintén kivizsgálást indított az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik