Nagyvilág

A YouTube-ról tanult a parkolóőr-álsebész?

Egy szélhámoskarrier zárult a romániai fogdán.

Mint megírtuk egy Budapestre tartó vonaton fogták el Matteo Politit, aki diploma nélkül műtött román magánklinikákon. A Matthew Mode álnéven praktizáló férfi már fogdában éjszakázott – írja a Főtér.ro.

A nyolc osztályt végzett olasz parkolóőrt szerdán késő este 24 órára őrizetbe vették, mert tartottak a szökésétől. A rendőrség szerint az álorvos Románián kívül nemcsak Olaszországban, hanem Nagy-Britanniában is „praktizált”. A férfi tagad minden vádat, azt mondta, valódi orvos, bár a román sajtó szerint a már a Politi nevet is lopta egy olasz orvostól.

Közben jelentkezett egy nő, aki az álorvos áldozatának mondja magát: állítása szerint Politi csúnyán elszabta mellnagyobbító műtétét, utólagos orvosi kezelésre szorul. Victor Schwartz neves bukaresti plasztikai sebész nem zárta ki, hogy a következő napokban jelentkeznek majd az álsebész volt betegei, akiknek egészségkárosodást okozott – írja a Maszol.ro. 

A román orvos többször látta műteni az álsebészt.

Tudomásom szerint elsősorban orrkisebbítést és zsírleszívást végzett. Természetesen pocsékul, mert nem voltak meg a készségei, nem ismeri az eljárásokat. Azt hiszem, rengeteg oktatóvideót nézett meg Youtube-on ezekről a műtétekről, hogy legyen valami fogalma róluk

– nyilatkozta a plasztikai sebész.

Az egészségügyi miniszter a botrány kirobbanása után azonnal vizsgálatot rendelt el azzal kapcsolatban, hogy miként kaphatott működési engedélyt az álorvos. Sorina Pintea szerint az esettel kapcsolatban nem zárható ki a korrupció. A tárcavezető az Europa FM-nek arról, hogy miként volt bátorsága szikét a kezébe venni képesítés nélkül, azt válaszolta, „talán született tehetség”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik