Nagyvilág

Magyarországra akart szökni a nyolc osztályt végzett álorvos

A kürtösi határátkelőnél fogták el az álsebészt.

Az Arad megyei határőrség közölte, szerda reggel 6 órakor a kürtösi határátkelőnél egy Bukarestből-Budapestre tartó gyorsvonaton fogták el Matteo Politit -írja a Transindex.ro. Az olasz férfi romániai magánkórházakban sebészként operált, noha csak nyolc általánossal rendelkezik, eredeti szakmája szerint parkolóőr.

Az olaszországi álorvos korábban azt mondta a Mediafax hírügynökségnek, nem menekül, de inkább nem árulja el, hol van.  Azt állította, hogy Romániába érkezésekor felkeresett egy ügyvédet, aki „eredeti” iratait jelentős összegért honosította. Ügyvédje arról is biztosította, hogy minden szükséges irata megvan a praktizáláshoz.

Időközben a B1 TV-nek nyilatkozott a férfi egyik kollégája, Adina Alberts plasztikai sebész is, aki szerint a Matthew Mode álnéven praktizáló álsebész rendkívül jól ismerte az orvosi szakzsargont, a beavatkozáshoz szükséges eljárásokat is, a konzultációkon ezért  tudta megtéveszteni kollégáit.

A férfi azután lett gyanús, miután a többi orvosnak feltűnt, hogy a műtőben nem tud megfelelően bánni a fecskendővel, a higiéniai szabályokat sem tartja be. Ezek után tettek feljelentést ellene.

A Maszol.ro a Libertatea alapján azt írja, hogy a 38 éves csalót az orvosi kamara egyik alelnöke leplezte le, a Monza nevű fővárosi magánkórházban végzett első operációja után. Az operációról a a lap csak annyít írt, hogy a páciens túlélte.

A klinika vezetői értesítették az orvosi kamara egyik alelnökét, aki egyik társával komoly nyomozás után derítette ki, hogy Matteo Politi nemcsak álnevet használt, hanem önéletrajzát is meghamisította. Azt állította, hogy egy neves amerikai egyetemen szerzett oklevelet, miközben érettségije sincs, korábban Olaszországban is felfüggesztett börtönre ítélték, amiért orvosnak adta ki magát.

Matteo Politi egy év alatt tucatnyi plasztikai műtétet végzett másik három romániai magánklinikán. Az egyelőre rejtély, miért nem lepleződött már korábban le, miként volt képes elvégezni az operációkat, ha a legelemibb szabályokat sem ismerte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik