Nagyvilág

Családja megölt és megcsonkított egy 16 éves lányt Indiában, mert megszökött otthonról

A rendőrség szerint családja gyilkolhatta meg azt a 16 éves lányt, akire vasárnap találtak rá megcsonkítva az India keleti részén található Gajá városában, írja a The Guardian.

Az áldozat holttestéről készült fotókat rengetegen osztották meg az elmúlt napokban a közösségi oldalakon. Meg nem erősített információk szerint a gyereket savval öntötték le.

A lány december 28-án megszökött valakivel az otthonából, de három nappal később hazatért. Ez feldühítette a szülőket, és kiterveltek egy hidegvérű emberölést az egyik hentes barátjukkal. Becsületgyilkosság történt

– mondta Rajiv Kumar Mishra, Gajá rendőr-főkapitánya.

Hozzátette, a boncolás kizárta, hogy a lányt megerőszakolták. Testvére vallomásában arról beszélt, hogy az áldozatot utoljára a hentessel látta december 31-én.

A szülők azt követően váltak gyanússá, hogy miután megtalálták a lány holttestét, folyamatosan kifogásokat kerestek rá, hogy befáradjanak a rendőrségre. 

Bihar államban egyébként rendkívül súlyosan büntetik a közösségek azokat, akik azért szöknek el otthonról, hogy titokban megházasodjanak. Feltehetően most is ez volt a cél, csak a lány valamiért meggondolta magát.

Indiában csak 2016-ban 69 becsületgyilkosság volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik