Nagyvilág

Halálra verték a börtönben egy nemzetközi pedofilhálózat elítélt vezetőjét

A csoport tagjai a neten vadásztak kislányokra.

Alig egy hónappal azután, hogy 40 évig tartó börtönbüntetésre ítélték, a börtönben agyonverték egy nemzetközi pedofilhálózat amerikai vezetőjét – jelentette a helyi sajtó. A 40 éves , Christian Maire január másodikán halt meg, a Michigan államban található Milan szövetségi börtönben.

A férfi egy hét rab részvételével zajlott verekedés közben szerzett sérüléseibe halt bele – közölte a szövetségi büntetésvégrehajtási hatóság. A verekedés körülményeiről egyelőre nem hoztak nyilvánosságra részleteket. Annyit lehet tudni, hogy két őr és három másik elítélt is megsérült.

A Detroit Free Press információi szerint a halálesetet szándékos emberölési ügyként kezelik, ami arra utal, hogy a pedofilvezér meggyilkolása volt a cél. Az ügyben az FBI nyomoz. A New York államból származó Maire-t december elején ítélték 40 évig tartó börtönbüntetésre, de már május vége óta a Milan börtönben tartották fogva.

Agyonverték a börtönben a gyerekmolesztálás miatt elítélt pedofilt
Még egy hete sem volt a kaliforniai börtönben, amikor egy rabtársa rátámadt.

A férfi az ügyészség szerint a vezetője volt egy amerikai és kanadai férfiakból álló pedofilhálózatnak, amelynek tagjai kisorú lányokra vadásztak videócsevegős oldalakon. Amikor webkamerán beszélgetni kezdtek velük, manipulációval elérték, hogy levetkőzzenek, és szexuális dolgokat csináljanak a kamera előtt.

Áldozataik közt tízéves lányok is voltak, és voltak, akiket arra is rá tudtak venni, hogy éles tárgyakkal vagdossák magukat. Az beszélgetésekről készült videókat aztán megosztották egymás között.

Az FBI 2017-ben számolta fel a hatóságok közlése szerint „kifinomult” módszereket alkalmazó csoportot, aminek mind a hét tagját legalább 30 évig tartó börtönbüntetésre ítélték.

A kiemelt fotó illusztráció. Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik