Nagyvilág

Feladta magát Spanyolország leghírhedtebb drogbárója

A gibraltári határnál besétált a rendőrségre Spanyolország legkeresettebb drogbárója két héttel azután, hogy megjelent egy videoklipben, írja a BBC.

Francisco Tejón, a Castaña klán vezére 2016 óta volt szökésben. Fivérével, Antonioval Marokkóba menekültek, amikor a kartell harminc tagját elfogták egy rajtaütésen.

Az Isco becenévre hallgató drogbáró évekig a kannabiszpiac 80 százalékát uralta La Linea de la Concepción határvárosban, ahol irgalmatlanul megnőtt a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények száma. A drogot főként Marokkóból csempészték be az országba a Gibraltári-szoroson keresztül.

A Castaña klán tagjai eleinte dohánytolvajok voltak, de később beszálltak a drogkereskedelembe, amely magával hozta a luxus életvitelt a szállodákkal, a jachtokkal és a nőkkel.

Francisco Tejón a gyanú szerint visszaszivárgott Spanyolországba, és feltehetően köze volt februárban egy kórház ellen intézett támadáshoz is. Az intézmény húszan rohanták meg, hogy kimentsék az egyik klántagot, aki a rendőrök elől menekülve sérült meg, amikor elesett motorjával.

Tejón október másodikán jelent meg Clase A. reggaetón énekes videoklipjében. A bűnöző a Málaga tartományban rögzített felvételen egy Bentley típusú autóból szállt ki az előadóval, majd együtt mentek be egy bikinis lányokkal teli házba.

Amikor a Candela című dalt kirakták a YouTube-ra, a rendőrség bizonyítékként lefoglalta azt, de így sem sikerült rátalálni a drogbáróra, aki végül szerda reggel feladta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik