Nagyvilág

22 millió metamfetamin tablettát foglalat le a thai rendőrség

Két akció keretében összesen 22 millió metamfetamin tablettát és száz kilogramm kristályos metamfetamint foglalt le a thaiföldi rendőrség a hétvégén az ország északi részén – jelentette a rendőrség hétfőn.

A rendőrség egy füles nyomán szombaton letartóztatott három thai férfit, akik több mint 12 millió metamfetamin tablettát és száz kilogramm kristályos metamfetamint próbáltak éppen elszállítani az északi Csiangraj tartományból – számolt be újságíróknak Csalermkiat Szrivorakan országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Vasárnap újabb 10 millió metamfetamin tablettát foglaltak le, miután a csempészek a rendőrség elől menekülve hátrahagyták a kábítószert – ismertette a helyettes rendőrfőkapitány. Idén eddig ez volt a legnagyobb mennyiségben lefoglalt kábítószer Thaiföldön.

Áprilisban egy egyhetes országos akció keretében összesen 29 millió dollár (8,1 milliárd forint) értékű kábítószert – egyebek mellett 1,7 millió metamfetamin tablettát – foglaltak le. A metamfetamin tabletta Thaiföldön és Délkelet-Ázsia más országaiban is népszerű drognak számít. Nagy részét Mianmarból csempészik Thaiföldre, a kábítószer-csempészetről híres hármas határvidéken keresztül, mely a Thaiföld, Laosz és Mianmar közötti határvonalat jelenti.

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Narong Szangnak))

Ajánlott videó

Olvasói sztorik