Nagyvilág

Epilepsziát diagnosztizáltak a kislánynál, akit ököllel ütött a szülésznő

A szülésznő azt mondta, azért ütötte meg többször is a babát, mert az nem hagyta abba a sírást, és felébresztette a többi csecsemőt.

Emilija Kovacseva balszerencséjére kamera rögzítette, ahogy a négy napos kislányt veri. A megrázó esetről 2015-ben mi is beszámoltunk, most azonban újabb részletek derültek ki az ügyről – írja a Mirror.

Kovacseva három éve azt mondta az ügyvédjeinek, azért ütlegelte a babát, mert frusztrálta, hogy nem hagyja abba a sírást. A szülésznő egy 24 órás műszak vége felé járt, ezzel magyarázta tettét. A bíróság tavaly 18 év börtönre ítélte Kovacsevát, utóbb azonban házi őrizetre enyhítették a büntetést, mivel Kovacseva maga is két gyermek anyja, ráadásul idős szüleit is ő ápolja.

Miután a nőt hazaengedték, azt nyilatkozta a helyi sajtónak, hogy nem érzi magát bűnösnek. Sőt, később azzal a kéréssel fordult a hatósághoz, hogy engedélyezzenek számára nagyobb szabadságot.

Rumen Dimitrov és Sztanislava Dimitrova, az immár hároméves kislány szülei viszont a közelmúltban bejelentették:

gyermeküknél epilepsziát mutattak ki.

A szülőknek az orvosok korábban azt mondták, hogy a kislánynál később jelentkezhetnek bizonyos rendellenességek a verés miatt. Elképzelhető, hogy az epilepszia hátterében is a bántalmazás áll.

A szakértők három éve megállapították, hogy a csecsemőt ököllel és feltételezhetően borosüveggel ütötték, míg anyja egy szófiai kórházban lábadozott. A babában a trauma miatt egy 30 centiméteres vérömleny alakult ki. Az orvosok szerint csak a szerencsének köszönhető, hogy a kicsi nem halt bele sérüléseibe.

A szülők az elmúlt időszakban folyamatosan kritizálták az igazságszolgáltatást. Dimitrovék most azt kérik a bíróságtól, hogy életfogytiglani börtönbüntetést szabjanak ki Kovacsevára. A korábbi szülésznő ezzel szemben rossz egészségügyi állapotára hivatkozva kér nagyobb szabadságot.

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik